← Back

VOOR VERGETEN & VOOR GOED

11/10/24 → 24/10/24 — Brandwerk

11/10/24 → 24/10/24 — BRANDWERK

Welkom op het feest van vergeten en voor goed! Een feest waar iedereen recht op heeft. Een feest met Mario Costeja González, zijn familie, zijn vrienden en kennissen,… Én met jou, want als publiek zit je er middenin en ben je van op de eerste rij getuige van een avond vol absurditeit en emotie.
Voor deze voorstelling ging Lucky Leo op onderzoek naar de betekenis van het ‘Europees recht op vergeten’.


Iedere Europeaan heeft het voorrecht om persoonsgegevens voorgoed te laten verwijderden uit zoekresultaten van Google, uit databanken van verzekeraars, uit een artikel in de krant, enz. Een privilege om jouw privacy te vrijwaren dat voortvloeit uit een rechtszaak van Mario Costeja González. Deze Spanjaard kampte met financiële moeilijkheden en wilde met zijn verleden breken door zijn gegevens op het internet voor goed laten verwijderen. Tien jaar later staan de zoekmachines vol met artikels over het arrest. Mario’s wens om vergeten te worden is mislukt….

VOOR VERGETEN EN VOOR GOED is een voorstelling die ontstond door een briefwisseling met 100 onbekenden, om zo een beter inzicht te krijgen wat het recht op vergeten voor elk van hen inhoudt.

Wat zou jij graag willen (laten) vergeten? Wat is je persoonlijke betekenis van vergeten worden? Hoe kan je iets vergeten? Wat wil je opofferen om te vergeten? En wanneer ben je vergeten?

De vele antwoorden en verhalen die Lucky Leo terugkreeg gebruikten ze als inspiratie. Personages werden gevormd met een brief als leidraad. De teksten werden verknipt, uit zijn context gerukt, opgesmukt en opnieuw geplakt. Zoals steeds doet Lucky Leo dit met zijn eigenzinnige, humoristische visie op theater die ver buiten de lijntjes kleurt.

Een productie van Mechels theatercollectief Lucky Leo, met de steun van Construct Europe.

Data: vrij 11 okt, zat 12 okt, woe 16 okt, do 17 okt, vrij 18 okt, woe 23 okt en do 24 okt 2024 telkens om 20u15

Plaats: Brandwerk, Dageraadstraat 3, Mechelen

Tekst, concept, spel en creatie: Hilde Moyson, Pieter Mollemans, Robin Mertens, Brien Coppens, Lina Lauwens, Lysbet Cammaer, Cleo Goyvaerts, Debbie Jacobs, Femke Nuttin, Dave Nauwelaerts, Nico Eeckhout, Dominique Van Hof, Sylvie Huysman en Willem Moyson