← Back

VOOR VERGETEN & VOOR GOED

03/10/24 → 18/10/24 — Brandwerk

Wist je dat je het recht hebt om vergeten te worden? Een voorrecht voor elke Europeaan om te eisen dat jouw persoonsgegevens voorgoed worden verwijderd uit zoekresultaten van Google, uit databanken van verzekeraars, uit een artikel in de krant, …. Een privilege om jouw privacy te vrijwaren, niet enkel voor slachtoffers maar ook voor daders.

Maar welke betekenis heeft dat recht nog in een globale wereld? Waar stoppen de digitale grenzen van Europa? En welke waarde heeft het vergeetrecht écht?
Met deze bedenkingen ging het Mechelse theatercollectief Lucky Leo aan de slag. Via een briefwisseling met een 100 tal correspondenten stelden ze vragen aan onbekenden.

Wat zou je zelf willen laten vergeten? Wat is je persoonlijke betekenis van vergeten worden? Wat is het verschil tussen vergeten worden en vergeten zijn? Hoe kan je iets vergeten? Wanneer ben je vergeten? En kan je van iemand eisen dat die je vergeet?

De vele antwoorden en verhalen die ze terugkregen worden gebruikt als inspiratie voor een nieuwe theatervoorstelling die zal vergeten worden. Zoals steeds doet Lucky Leo dit met zijn eigenzinnige visie op theater die ver buiten de lijntjes kleurt.

Een productie van Mechelse theatertrots Lucky Leo, met de steun van Construct Europe

do 3 okt, vrij 4 okt, vrij 11 okt, zat 12 okt, woe 16 okt, do 17 okt en vrij 18 okt 2024 in Brandwerk, Dageraadstraat 3, Mechelen. Houd www.luckyleo.be in het oog!

tekst, concept, spel en creatie: Hilde Moyson, Brien Coppens, Cleo Govaerts, Pieter Mollemans, Lina Lauwens, Robin Mertens, Lysbet Cammaer, Jessie Glorie, Debbie Jacobs en Willem Moyson.