← Back

Café Europa #1 Europa, dat zijn wij (volzet)

06/01/24 — Hannah Arendt Instituut

Hoe kwam Europa tot stand? Hoe beleven we onze Europese identiteit? En hoe brengen we Europa dichter bij burgers – en omgekeerd? Zes inspirerende stemmen laten hun licht schijnen.

Europa en haar instellingen
Met Hendrik Vos & Heleen Touquet
Europa is een immer onvoltooid project. Er was nooit een draaiboek of een breed gedragen plan en toch ontstond de Europese Unie. Hoe kwam Europa tot stand? En hoe staat het er vandaag voor?

Europa en haar burgers
Met Kristof Calvo & Hilde Vautmans
Burgers hebben geen directe invloed op de Europese besluitvorming. Nochtans hebben de beslissingen die in Brussel worden genomen, een directe impact op het samenleven in onze steden en gemeenten. Hoe brengen we Europa dichter bij burgers – en omgekeerd?

Europa en haar bewoners
Met Lieve Blancquaert & Lisette Ma Neza
Europa is een lappendeken van culturen, talen en landschappen. Wie zijn de vele gezichten van Europa? Wat is hun verhaal? Hoe beleven we hun Europese identiteit? En wat hebben wij te vertellen over Europa, het continent dat onze gedeelde thuis is?

Moderatie door Annick Ruyts.

Praktisch: dit evenement is gratis, maar inschrijven is verplicht. Koffie, thee en taart is ter plaatse te koop. Er is ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in onze nieuwe pand Huis De Zalm.

Helaas is dit evenement reeds volzet. Stuur een e-mail naar info@hannah-arendt.institute als u graag op de wachtlijst komt te staan.

Over Café Europa
Begin vorige eeuw waren koffiehuizen dé plek waar burgers het dagelijkse nieuws bespraken en met elkaar in debat gingen. Een lange en rijke traditie die het Hannah Arendt Instituut graag in ere herstelt. Met Café Europa openen we onze deuren voor iedere burger die mee wil denken, praten en debatteren over actuele maatschappelijke thema’s – en dat boven een kop koffie of een goed glas wijn.

De reeks Café Europa krijgt de steun van Mechelen Feest/Construct Europe.