← Back

Café Europa #2 WIL

27/01/24

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

Ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust organiseert het Hannah Arendt Instituut in samenwerking met Cinema Lumière een filmvertoning van WIL met aansluitend een tafelgesprek met Herman van Goethem, historicus en auteur van 1942, het jaar van de stilte (2019) en Jeroen Olyslaegers, auteur van het gevierde boek Wil (2016).

Praktisch: je kan inschrijven voor zowel de filmvoorstelling als het tafelgesprek, of – indien je de film al gezien hebt – enkel voor het tafelgesprek.

FILMVOORSTELLING WIL
17 – 19 uur in Cinema Lumière Mechelen | Frederik de Merodestraat 28, 2800 Mechelen
Bij inschrijving ontvang je een kortingscode waarmee je een ticket aan verminderd tarief kan kopen: 12 euro reguliere prijs, 10 euro met code.

TAFELGESPREK HERMAN VAN GOETHEM & JEROEN OLYSLAEGERS
20 – 21:30 uur
Hannah Arendt Instituut | Zoutwerf 5, 2800 Mechelen – Gratis

Inschrijven kan via deze website!

Met de steun van Mechelen Feest/Construct Europe.