← Back

Entartete Musik II: de klank van de heilstaat

22/03/24 — Kazerne Dossin — 20.00u

Het succesvolle Entartete Musik Festival Mechelen 2021 krijgt een vervolg tussen 21 en 24 maart 2024. Onder de auspiciën van Kazerne Dossin en stadsfestival Construct Europe, en met de gewaardeerde steun van Klara, zal Mechelen vier dagen lang het podium vormen voor een selectie van aangrijpende verboden muzikale getuigenissen – uit Nazi-Duitsland maar nu ook uit de tijd van Rusland onder Stalin.

Muziek van Prokofiev, Wellesz, Ben-Haim, Gal, Shostakovich, Weinberg wordt gebracht door topensembles en – solisten als Oxalys en het Mechels Kamerorkest. Een extra plaats wordt ingeruimd voor Valentin Silvestrov, wellicht de bekendste hedendaagse Oekraïense componist.

Bovendien stelt ook deze tweede editie van Entartete Musik een bijzondere publicatie voor, met illustraties van kunstenaar Koen Broucke, waarin diverse auteurs en experts op uiteenlopende wijze omgaan met deze delicate materie.

Concert 22 maart 2024 – 20h – Kazerne Dossin : De klank van de heilstaat

Michel Krielaars: spreker
Henriette Schenk: mezzosopraan
Irina Antonova: piano

Met zijn “De klank van de heilstaat” leverde schrijver en journalist Michel Krielaars een indrukwekkende getuigenis af van de absurde realiteit voor kunstenaars onder het regime van Stalin. Verwacht een muzikale lezing door de schrijver, afgewisseld met muzikale fragmenten van onder meer Prokofiev, Weinberg, Zaderatski en Kozin vertolkt door Henriette Schenk (mezzosopraan) en Irina Antonova (piano).