← Back

ETAR conferentie onderwijs

13/03/24 → 14/03/24 — Het Predikheren

Europees congres over internationalisering van het middelbaar onderwijs, erkenning van leerresultaten behaald in het buitenland en het belang van global competence-educatie

Kom op 13 en 14 maart naar Mechelen voor de Europese slotconferentie van het ETAR-project samen met collega’s uit Griekenland, Slowakije, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Letland, Polen en Estland en vertegenwoordigers van de EU.

Voor wie? Iedereen die aan een secundaire school verbonden is en gebeten is door internationalisering en/of intercultureel leren.

Waarom? Internationalisering en in het bijzonder Individuele leerlingenmobiliteit (IPM) zijn belangrijke instrumenten voor de internationalisering van scholen en voor de ontwikkeling van Europees en mondiaal burgerschap bij de leerlingen.

Wat? In 2020-2021 coördineerde EFIL het werk van het ‘Expert Netwerk voor erkenning van leerresultaten behaald in het buitenland’, gefinancierd door het Europees Parlement, en vervolgens ook het Erasmus+ KA2-project ‘Empowering Teachers for Automatic Recognition’ (ETAR).

Deze ETAR-eindconferentie brengt alle stakeholders met betrekking tot internationalisering van het secundair onderwijs in heel Europa de kans geven om samen te komen en na te denken over de toegankelijkheid en omkadering van individuele leerlingenmobiliteit, de erkenning van buitenlandse leerresultaten en het belang van ‘global competence’-educatie op school.

Het programma en meer informatie vind je hier.

Registreren doe je hier, vóór 16 februari!

Mechelen en haar troeven zijn van de partij: onze scholen, het Hannah Arendt Instituut en Kazerne Dossin zijn partners, en het congres is te gast is ons prachtig Predikheren!