← Back

FLORIAN ARBENZ, TINEKE POSTMA, RAFAEL JERJEN & JOÃO BARRADAS

25/04/24 — kunstencentrum nona — 20.30u

Een Europees topkwartet, bij elkaar gebracht door de Zwitserse drummer Florian Arbenz. De muziek: een gracieus swingende en soepel slingerende combinatie van moderne jazz en kamermuziek op ongemeen hoog niveau.

Florian Arbenz, in jazzmiddens vooral bekend via de band Vein, vatte enkele jaren geleden het idee op om een reeks albums te maken met steeds wisselden bezettingen. Zijn ‘Conversations’-project, dat intussen uit tien delen bestaat, groeide uit tot een indrukwekkende reeks, waarvan dit een van de meest in het oog springende is. De muzikanten slalommen tussen strakke grooves en melancholische passages, met virtuoos stuntwerk van sax en accordeon.

De muzikanten die Arbenz rond zich verzamelde zijn dan ook niet de minste: saxofoniste Tineke Postma maakte grote sier met haar eigen muziek en ten dienste van anderen. Ze speelde op Grammy Award-winnende albums van Terri Lyne Carrington en Dianne Reeves en imponeerde onlangs nog met een eigen band met o.m. Ben Monder. De jonge Zwitsers-Australische bassist Rafael Jerjen werd onlangs gelauwerd als een van de opkomende jazzcomponisten. En dan is er nog het fenomeen João Barradas, een absoluut monster op de accordeon. Onlangs in grote vorm bij Aka Moon en het Brussels Jazz Orchestra en nu al een grootmeester op zijn instrument, actief binnen de jazz, klassiek en avontuurlijke muziek. Kortom: je bent in handen van een tot de verbeelding sprekende band die muziek spelen omvormt tot spelen met muziek.

Florian Arbenz drums  • Tineke Postma saxofoon  •  Rafael Jerjen bas  •  João Barradas accordeon