← Back

Gasthuis. Mechelen, Europa by Seppe Nobels

17/01/24 → 31/10/24 — 't Gasthuis

Sociaal-culinair ondernemer en Vlaams topchef Seppe Nobels neemt met zijn team vanaf 17 januari 2024 tijdelijk zijn intrek in ’t Gasthuis, en bouwt er een gastronomisch opleidingstraject uit met nieuwe Mechelaars en nieuwe Europeanen, onder andere cursisten uit het Oekraïens nooddorp: Gasthuis. Mechelen, Europa. Seppe en zijn team zullen gratis gastronomische maaltijden voorzien voor zij die daar het meest nood aan hebben. Reguliere bezoekers kunnen hun culinaire belevenis dan weer aankopen voor 100 euro per persoon, die onmiddellijk terugvloeit naar het opleidingstraject.

Seppe Nobels en zijn team hebben Mechelse sociale en culturele lokale partners bij het project betrokken. De beleving houden we graag nog even geheim, maar warm wordt het zeker, in ’t Gasthuis.
De grote lijnen van Gasthuis. Mechelen, Europa waren wel al bekend. “Centraal staan integratie, culinaire uitwisseling, sociale tewerkstelling en de rijkdom van de biologische Mechelse landbouw, de lokale korte keten en de Bourgondische traditie van onze stad. De herinneringen uit het verleden van de cursisten toveren we om tot nieuwe culinaire of gastronomische creaties met Europese keukentechnieken en Vlaamse ingrediënten in de hoofdrol”, aldus Seppe Nobels.

Een plaatsje reserveren kan enkel en alleen op Seppe’s website, voor data tot eind oktober.
Vanaf 10 juni staan de reservaties voor september en oktober open.
In de zomer nemen de gastvrouwen en -heren van het Gasthuis een tijdje welverdiende rust.

Aanvullende informatie: https://www.seppenobels.be/t-gasthuis/