← Back

RELIGIE & HUMOR: Hors Normes

04/12/23 — Cultuurcentrum — 20.30u

Als één film op het eerste zicht géén onderwerp heeft voor een komedie, is het ‘HORS NORMES’ wel: de film speelt zich af in een banlieu van Parijs, in het milieu van werkloze jongeren en arme gezinnen.
De Joodse Bruno vangt met zijn organisatie autistische kinderen op, terwijl zijn goede vriend Malek – een moslim – jongeren uit de buurt opleidt tot hun begeleiders. Budget is er nauwelijks, de gepaste opleiding hebben ze evenmin, en binnen de regeltjes van de medische ambtenarij passen ze met hun aanpak nog veel minder, maar wie anders vangt deze kwetsbare jongeren op?

Met ‘HORS NORMES’ bewijzen Olivier Nakache & Eric Toledano dat hun monsterhit ‘Intouchables’ absoluut geen toevalstreffer was. Ook hier weten ze de perfecte toon aan te slaan om zowel de humor als de confronterende situaties binnen de wereld van de autistische kinderen te tonen, en slagen ze erin om uit een loodzwaar onderwerp een film te puren die tegelijk grappig, intelligent én pakkend is.
Reda Kateb en Vincent Cassel spelen de hoofdrollen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het werk van Stéphane Benhamou en zijn stichting “Le Silence des Justes” (de stilte van de rechtvaardigen).

HORS NORMES
Regie: Olivier Nakache & Eric Toledano
F 2019, 114 min.

Vertoning: MAANDAG 4 DECEMBER om 20u30 in Cultuurcentrum Mechelen.

De film wordt ingeleid door Leo De Weerdt s.j en gevolgd door een nagesprek met Naziha Maher en Samira Essiaf, vanuit de islamitische levensbeschouwing.

Een organisatie van Filmhuis Mechelen in samenwerking met CCV Vlaams-Brabant/Mechelen en de Mechelse Parochies