← Back

Roufaida + Rosa Butsi

17/05/24 — CCM — 20.15u

Ga mee op muzikale reis, met de warmte van de zon op je gezicht. Ontdek in deze double bill twee jonge frontvrouwen die hun diverse roots mengen met de Europese poptraditie. Twee opwindende nieuwe muzikale talenten met een intrigerende en eigentijdse nieuwe sound.

20:15 uur Roufaida
In de muziek van de Rotterdamse Roufaida komen Noord-Afrika en Europa samen tot een intrigerende sound. Als jonge vrouwelijke frontvrouw neemt Roufaida, kind van Marokkaanse migranten, haar ouderlijke roots mee in haar werk en doet ze deze op eigenzinnige wijze blenden met indie pop. Ze maakte begin ’23 grote indruk op Eurosonic, het grootste Europese showcase festival. Geïnspireerd door artiesten als Björk, Fairuz en Aldous Harding produceert Roufaida ingetogen indie pop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats. Ze zingt kordaat, maar kwetsbaar in het Engels, Arabisch en Riffijns. Op het podium creëert ze haar toegankelijke en intrigerende muziek helemaal alleen, om de luisteraar heel dichtbij te laten komen. Roufaida stond onder meer in voorprogramma’s voor Eefje de Visser en Balthazar, en stond op festivals als Into The Great Wide Open, Motel Mozaique en Welcome tot the Village.

21:15 uur Rosa Butsi

Frontvrouw Roos Denayer, Soundtrack winnares 2020, erfde haar muzikale genen van haar Hongaarse oma, die nu vereeuwigd is in de muziek en de bandnaam ‘Rosa Butsi’. Luisteren naar Rosa Butsi voelt als wakker worden met de zon op je gezicht en klinkt tijdloos en zacht, als terracotta en honing. Rosa Butsi maakte eind 2021 al indruk in Mechelen als support voor Douglas Firs. En dat vraagt naar meer! Met Fruitful Days presenteert ze haar debuutalbum. Frontvrouw Roos brengt een oorstrelende mix van singer-songwriter en jazz, live geruggesteund door topmuzikanten Trui Amerlinck op bas (Tsar B, Mayorga, Ivy Falls,…) en Jordi Geuens op drums (Selah Sue, Postman, Zap Mama,…).