← Back

SOCHA on fire #6 – EUROPE

08/05/24 — theater arsenaal — 20.15u

SOCHA gaat tijdens haar Construct Europe – week aan de slag met Europese artiesten die roots hebben in de hele wereld. Wij schrijven samen de verhalen voor een nieuw Europa, dat in al zijn lagen meerstemmiger, complexer en krachtiger kan worden dan ooit.

Op 8 mei steken wij de Alpen over, zoals ooit Hannibal dat deed. We maken ons eigen meerstemmige, artistieke strijdtoneel. We dansen op Purcell-techno en slammen op middeleeuwse hiphop. Samen met ons publiek vatten we de zoektocht aan; naar een nieuwe renaissance van Europa. Zal die beginnen in Mechelen, het verliefde hart van een kapot Europa?

SOCHA is een community van artistieke performers van alle generaties, culturen en disciplines, met als thuisbasis Mechelen. SOCHA is ook een scharniermoment in het artistieke parcours en het leven van bezielers Junior Mthombeni en Tom Kestens. Twee Mechelse, multidisciplinaire artiesten die hun sporen en naam verdiend hebben in de scene.

SOCHA gaat voor radicale eenheid. Oudstrijders en jongstrijders van de podiumkunsten geven elkaar bij SOCHA nieuwe energie. Op zoek naar onverwachte vormen, naar urgente verhalen, naar onontgonnen podiumterrein. Slam, hiphop, theater, literatuur, dans, beeldkunst, muziek… wij gaan voor een ambitieuze mix. Zoals in de straten van de nieuwe stad. Die stad komt in al zijn glorie, rauwheid en ongelijkheid binnen in ons werk.

van en met Vianney AdriaensDora AlmelehPierre AngandaAbel BaeckMarios BellasMichael De CockGala DragotElke GijsemansRaphaēle GreenAmina IddrisuTonic Mendi JacobsTom KestensAlix KonaduDieter LambrechtsJunior MthombeniNina Plantefève-CastryckZach SwaggaJutta Troch Jasper Vanhalle