← Back

Zie ons doen: openingsevenement EU-voorzitterschap

06/01/24

Vanaf 1 januari is België 6 maanden lang voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Vlaanderen speelt daarin een cruciale rol en kan de Europese agenda mee bepalen. Naast die formele rol, grijpt Vlaanderen die kans met beide handen om het Europa dichterbij ons te brengen. Én om Vlaanderen extra fel te laten schitteren in Europa.

Het openingsfeest op 6 januari is meteen ook de aftrap van de Vlaamse campagne over het EU-voorzitterschap, én van ons stadsfestival Construct Europe! Het is dus niet toevallig dat de Vlaamse Regering Mechelen uitkoos als gaststad voor dit indrukwekkend feest.

Europa laten schitteren. Da’s het uitgangspunt van het openingsspektakel op zaterdag 6 januari in gaststad Mechelen. Programmatoren Dirk Brossé (componist-dirigent) en Bart Vanvoorden (artistiek leider kunstencentrum nona) en tal van fantastische partners zetten in op verschillende kunstdisciplines. Met circus, poëzie, comedy, animatie, lezingen, film, kunst en culinaire belevingen mikken ze op artistieke kwaliteit met een Europese dimensie. ’s Avonds kan je genieten van een grootse openingsshow met Vlaamse topartiesten, onder begeleiding van een klassiek orkest en een indrukwekkend koor. Daarna gaat het feest verder op de Grote Markt met een indrukwekkend nightlife programma.

Het hele programma en alle deelnemende partners en locaties vind je hier terug. Mis dit feest niet!