← Back

Ons festival draagt fier het EU-voorzitterschapslabel

Eind 2022 konden organisaties zich kandidaat stellen om het EU-voorzitterschapslabel binnen te halen als ze een publieksgericht event organiseren tijdens de eerste helft van 2024. Nu zijn de resultaten bekend: maar liefst 54 Vlaamse evenementen kregen het label toegekend. 28 daarvan maken nu officieel deel uit van het culturele programma van het Belgische EU-voorzitterschap.

Niet minder dan 113 kandidaten meldden zich. Ook de andere gemeenschappen en gewesten in ons land gingen op zoek naar evenementen die wilden meedingen naar een plaatsje in de finale Belgische selectie. Vervolgens kwamen vertegenwoordigers van de Vlaamse Gemeenschap, de Fédération Wallonie-Bruxelles, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Duitstalige Gemeenschap en de federale Taskforce samen tot een selectie van 176 ‘laureaten’.

Zo kregen uiteindelijk 54 Vlaamse evenementen het EU-voorzitterschapslabel toegekend. Waaronder dus ook Construct Europe. Wij maken nu officieel deel uit van het culturele programma van het Belgische EU-voorzitterschap, en zullen deze erkenning met trots uitdragen.

De volledige lijst vind je hier!