← Back

Wandeling Sporen van Europa in Mechelen

Dankzij haar roemrijke verleden vallen in Mechelen tal van linken te vinden met wat we vandaag als Europa kennen. Met de nieuwe en gratis stadswandeling ‘Sporen van Europa’ leer je Europese projecten in de stad kennen, ga je langs historische en huidige culturele trekpleisters, ontdek je wat de Grote Raad was en welke befaamde figuren hier ooit voet aan grond hebben gezet.

Op basis van de folder kan je zelf een route naar wens uitstippelen. Er wordt ook een rolstoeltoegankelijke route voorzien, hiervoor dienen de stippellijnen op de kaart ter indicatie. Diezelfde folder biedt naast een kaart met alle bezienswaardigheden ook informatie over Europa gerelateerde tentoonstellingen in het kader van ons stadsfestival Construct Europe. Op vertoon van het plan krijg je trouwens korting voor een beklimming van de Sint-Romboutstoren en, van zodra geopend, een voordeel bij een bezoek aan het museumcafé van Hof van Busleyden.

Voor groepen die nog meer de diepte in willen duiken, is er een aanbod met gids voor de uitgewerkte route ‘Europa in Mechelen, Mechelen in Europa’.

Heb je er zin in?

  • Het handige plannetje kan je vinden bij tal van Mechelse logies, Visit & Uit in Mechelen, de balie van het Cultuurcentrum en binnenkort ook bij het vernieuwde museum Hof van Busleyden.
  • Digitaal kan je de folder, samen met alle info over de gegidste wandelingen en tentoonstellingen, hier raadplegen: visitmechelen.be/sporen-van-europa