← Back

Topchef Seppe Nobels is 5e intendant voor Construct Europe

Stad Mechelen slaat voor Construct Europe de handen in elkaar met haar partners: het Hannah Arendt Instituut, kunstencentrum nona, Mechelen Feest en vzw J@M. Aan die groep van voortrekkers wordt nog een klinkende naam toegevoegd: sociaal-culinair ondernemer en Vlaams topchef Seppe Nobels. Hij neemt vanaf januari 2024 tijdelijk zijn intrek in ’t Gasthuis, en bouwt er een gastronomisch opleidingstraject uit met nieuwe Mechelaars en nieuwe Europeanen, in samenwerking met tal van Mechelse partners.

“Voor Construct Europe willen we het beste van Mechelen samenbrengen en de hele stad in beweging krijgen. Daarom zijn we heel enthousiast over deze samenwerking. Seppe Nobels zijn visie is uniek en past perfect bij onze stad en het thema van het stadsfestival. En dan hebben we samen ook nog eens de perfecte locatie gevonden: ’t Gasthuis. Er zal uiteraard lekker gegeten kunnen worden. Maar Gasthuis is ook een project van tewerkstellingskansen, samenleven in diversiteit en er zal ook kunst en cultuur worden gebracht”, legt Kristof Calvo uit, voorzitter Mechelen Feest, de organisatie die het stadsfestival Construct Europe opzet.

Seppe Nobels en zijn team zullen meerdere lokale partners bij het project betrekken. De grote lijnen van ‘Gasthuis’ zijn wel al bekend. “Centraal staan integratie, culinaire uitwisseling, sociale tewerkstelling en de rijkdom van de biologische Mechelse landbouw, de lokale korte keten en de Bourgondische traditie van onze stad. De herinneringen uit het verleden van de cursisten toveren we om tot nieuwe culinaire of gastronomische creaties met Europese keukentechnieken en Vlaamse ingrediënten in de hoofdrol”, aldus Seppe Nobels.

De start vindt plaats op zaterdag 6 januari 2024, tevens de aftrap van Construct Europe. De einddatum van het project is nog onbepaald. ‘Gasthuis’ zal sowieso enkele maanden openblijven. Door de tijdelijke invulling worden de site van ’t Gasthuis versnel opgeknapt en ingezet. Voorlopig kan je nog niet reserveren, nog even geduld oefenen is de boodschap!

Aanvullende informatie:

Jana Kerremans, projectcoördinator Construct Europe
M 0485 96 93 63 | E jana.kerremans@mechelen.be

Charuwan Pauwels, projectmanager Seppe Nobels
M 0478 80 24 91 | E charuwan@seppenobels.be