← Back

Café Europa #6 A Parked Life + Wij Zijn Europa

25/03/24 — Cultuurcentrum — 19.00u

Europa is als een caleidoscoop van culturen, stemmen en verhalen die samen een prachtig en veelkleurig beeld vormen. Tijdens ons Café Europa verkennen we hoe we bruggen kunnen bouwen tussen al deze unieke perspectieven en hoe we solidariteit kunnen versterken.

In samenwerking met Kunsthal Mechelen, Cultuurcentrum Mechelen & Filmhuis Mechelen organiseert het Hannah Arendt Instituut een filmvertoning van ‘A Parked Life’ met aansluitend een tafelgesprek met Lieve Blancquaert, Miranda Ulens en Bea Cantillon over solidariteit in Europa. Bovendien heb je vooraf de kans om de foto-expo ‘Wij zijn Europa’ in aanwezigheid van Lieve Blancquaert aan verminderd tarief te bezoeken. Film met nagesprek en foto-expo zijn te combineren of apart te reserveren.

Locatie: Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5

17:45 – 19:00 uur: Tentoonstelling ‘Wij zijn Europa’
19:00 uur: Start filmvoorstelling ‘A Parked Life’
20:30 uur: Start tafelgesprek
21:30 uur: Einde programma

Combiticket ‘Wij zijn Europa’ (foto-expo) + ‘A Parked Life’ (film + gesprek) – 13 euro – koop je hier
Ticket ‘A Parked Life’ (film + gesprek) – 5 euro – koop je hier

De documentaire ‘A Parked Life’ (2020) reflecteert over de Europese Unie aan de hand van het intieme portret van de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur Petar Doychev, één van de honderdduizenden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die kriskras door Europa rijden en telkens maandenlang in hun cabine leven op en langs snelwegen. Het is een road movie pur sang en een brandend actuele documentaire over de moeilijke positie waarin Europa zich sinds de laatste uitbreiding bevindt. Een blik op een continent met een droom van eenwording, waarin xenofobie floreert en solidariteit onder druk staat.