← Back

Wij zijn Europa – Lieve Blancquaert

16/03/24 → 30/06/24 — Cultuurcentrum Mechelen

NIEUWS: van 19 juni tot en met 30 juni is de tentoonstelling gratis toegankelijk voor mensen met een visuele handicap in het kader van het project CANON WORLD UNSEEN. Alle informatie vind je hier!

Topfotografe Lieve Blancquaert reisde tijdens het voorjaar van 2023 door heel Europa. Traag reizen stond spontane ontmoetingen toe in maar liefst 27 lidstaten, met Europeanen van overal. Naast gelaagde en ontwapenende portretten bracht Lieve levensverhalen mee die ons meer inzicht bieden in het Europa van vandaag. Zowel grote actuele thema’s als kleine persoonlijke verhalen komen aan bod. Lieve heeft oog voor de uitdagingen van de Europese Unie maar zoekt ook naar waar we als Europeanen trots op kunnen zijn. Net als in de vorige projecten van Lieve staat de mens centraal.

‘Wij zijn Europa’ is een informatieve, avontuurlijke en emotionele weergave van een reis, die start en landt in Mechelen, van 16 maart tot en met 30 juni 2024. Sinds begin maart is Lieves reis ook te volgen op VRT MAX & VRT CANVAS.

Uitgeverij Hannibal brengt het gelijknamige boek uit, een unieke uitgave die hier te bestellen is en ook te koop is aan de balie van de tentoonstelling.

Deze tentoonstelling is een co-productie van Kunsthal Mechelen en Construct Europe, en kan je terugvinden in de tentoonstellingszalen van Cultuurcentrum Mechelen (Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen)

PRAKTISCH

Tickets zijn te koop aan de kassa in het Cultuurcentrum, bij Visit Mechelen én online via deze link! Reserveren is echter niet noodzakelijk.

Toegankelijkheid:
De tentoonstellingszalen zijn bereikbaar voor personen met verminderde mobiliteit via een ruime lift. De zaalteksten zijn tweetalig Nederlands/Engels. Van 19 juni t.e.m 30 juni is de expo toegankelijk voor mensen met een visuele handicap dankzij CANON World Unseen.

Openingsuren:
16 maart tot 30 juni 2024 – woensdag tot en met zondag van 10u tot 18u (laatste inkom 17:30u)
Op feestdagen volgt de expo de reguliere openingstijden: woensdag tot en met zondag, met de reguliere sluitingsuren van toepassing.

Prijzen:
€ 12 standaardtarief
€ 8 -26 jaar, groepen vanaf 10 personen, studenten, werkzoekenden, personen met een beperking (European Disability Card). Groepen onder de 10 personen kunnen gebruik maken van dit tarief als ze ook een gids boeken!
LET OP: van 19 juni tot en met 30 juni is de tentoonstelling gratis toegankelijk voor mensen met een visuele handicap in het kader van het project CANON WORLD UNSEEN
€ 5 voor Mechelse schoolgroepen (prijs per leerling)
€ 2 Mechelse UiTpas met kansentarief
€ 0 houders Perskaart / houders Lerarenkaart / houders ICOM-kaart / begeleiders van personen met een beperking
€ 90 gids (max 15 personen in de groep omwille van scenografische redenen)
€ 40 gids voor Mechelse schoolgroepen

Kom je als groep of als schoolgroep? Voor groepsreservaties met gids kan je terecht bij Visit Mechelen via deze link.

CONTACT

Bel 015/297654 (UiT in Mechelen) of stel je vraag via kunsthal@mechelen.be

PERS OF PARTNERSCHAP?

Hiervoor kan je terecht bij constructeurope@mechelen.be

PARTNERS

Lieves reis werd mogelijk gemaakt dankzij en in samenwerking met VRT en productiehuis De Chinezen en met steun van KBC, Vinci Energies en SD Worx.

De tentoonstelling in Mechelen wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de spelers van de Nationale Loterij als hoofdpartner, CANON Fotografie België en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België.

Hier kan je het reglement nalezen voor de lopende actie met de Lotteryshop Mechelen aan de ticketbalie.