← Back

Wij zijn Europa – Lieve Blancquaert

16/03/24 → 30/06/24 — Cultuurcentrum Mechelen

Topfotografe Lieve Blancquaert reisde tijdens het voorjaar van 2023 door heel Europa. Traag reizen stond spontane ontmoetingen toe in maar liefst 27 lidstaten, met Europeanen van overal. Naast gelaagde en ontwapenende portretten bracht Lieve levensverhalen mee die ons meer inzicht bieden in het Europa van vandaag. Zowel grote actuele thema’s als kleine persoonlijke verhalen komen aan bod. Lieve heeft oog voor de uitdagingen van de Europese Unie maar zoekt ook naar waar we als Europeanen trots op kunnen zijn. Net als in de vorige projecten van Lieve staat de mens centraal.

‘Wij zijn Europa’ wordt een informatieve, avontuurlijke en emotionele weergave van een reis, die start en landt in Mechelen, van 16 maart tot en met 30 juni 2024. Vanaf begin maart is Lieves reis ook te volgen op VRT CANVAS.

Deze tentoonstelling is een co-productie van Kunsthal Mechelen en Construct Europe, en zal te zien zijn in de tentoonstellingszalen van Cultuurcentrum Mechelen.

PRAKTISCH

Tickets zijn te koop aan de kassa in het Cultuurcentrum vanaf 16 maart 2024, en eveneens bij Visit Mechelen.

Openingsuren:
16 maart tot 30 juni 2024 – woensdag tot en met zondag van 10u tot 18u (laatste inkom 17:30u)

Prijzen:
€ 12 standaardtarief
€ 8 voor -26 jaar, groepen vanaf 10 personen, studenten, werkzoekenden, personen met een beperking (European Disability Card). Groepen onder de 10 personen kunnen gebruik maken van dit tarief als ze ook een gids boeken.
€ 5 voor Mechelse schoolgroepen (prijs per leerling)
€ 2 UiTpas met kansentarief
€ 0 lerarenkaart / perskaart / ICOM-kaart / begeleiders van personen met een beperking
€ 90 gids (max 25 personen in de groep)
€ 40 gids voor Mechelse schoolgroepen

Kom je als groep of als schoolgroep? Voor groepsreservaties met gids kan je nu alvast terecht bij Visit Mechelen via deze link!

PARTNERS

Lieves reis werd mogelijk gemaakt dankzij en in samenwerking met VRT en productiehuis De Chinezen en met steun van KBC, Vinci Energies en SD Worx.

De tentoonstelling in Mechelen wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de spelers van de Nationale Loterij als hoofdpartner, CANON Fotografie en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België