← Back

Hongaarse Stemmen / Magyar Hangok

20/10/24 — Het Predikheren — 15.00u

Na het immense succes van Spaanse Stemmen/ Voces en Español in december 2023, organiseert de Mechelse vzw Cultural Bridges in Belgium (CBiB) in oktober 2024 Hongaarse stemmen/Magyar Hangok, in samenwerking met Internationaal Literatuurhuis Passa Porta en theater arsenaal. Het wordt een bijzondere aflevering: Hongaarse Stemmen wordt de afsluiter van stadsfestival Construct Europe. Ons land gaf immers in juni het stokje door aan Hongarije als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. De best denkbare aanleiding om de spots op Hongaarse literatuur en cultuur te richten en kritische stemmen aan het woord te laten.

Hongaarse Stemmen/Magyar Hangok wil de rijkdom en schoonheid van de Hongaarse taal en literatuur in de kijker zetten. We nodigen daartoe hedendaagse schrijvers en dichters uit om uit hun oeuvre voor te dragen. In het Hongaars, terwijl de vertaling synchroon op een groot scherm wordt gepresenteerd. Aansluitend gaan ze met een moderator in gesprek over hun werk. Tweetaligheid is cruciaal in de beproefde Stemmen-formule, ook de presentatie en communicatie verlopen in het Nederlands én het Hongaars. Het programma duurt van 15u tot 18u en wordt opgeluisterd met Hongaarse muziek. Deze keer zijn we te gast in de prachtige gerestaureerde kerk van Het Predikheren.

Hongaarse Stemmen/Magyar Hangok is ‘work in progress’, maar we kunnen alvast één naam bevestigen. De Vlaamse dichter en vertaler Sven Cooremans brengt een tweetalige hommage aan de grote dichter Miklós Radnóti.

De ticketverkoop start weldra!