← Back

Spaanse Stemmen

10/12/23 — theater arsenaal — 15.00u

Na de succesvolle ode aan de Poolse letteren organiseert de Mechelse vzw Cultural Bridges in Belgium (CBiB) dit jaar Spaanse Stemmen/ Voces en Español, opnieuw in samenwerking met theater arsenaal en het internationale Literatuurhuis Passa Porta. Het wordt een bijzondere aflevering: Spaanse Stemmen / Voces en Español wordt de opmaat voor het stadsfestival Construct Europe dat het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in 2024 viert. Ons land neemt het stokje over van huidig voorzitter Spanje, de best denkbare aanleiding om de spots op Spaanstalige literatuur en cultuur te richten.

Spaanse Stemmen/Voces en Español wordt een rigoureus tweetalig gepresenteerd programma. Auteurs lezen in het Spaans voor uit eigen werk, terwijl de vertaling over een groot scherm loopt. Daarna volgen korte podiuminterviews over oeuvre en schrijverschap. Het programma wordt verlucht met live muziek van toptalent Emma Wills.

line-up: Frederico Falco, Ana Iris Simón, Ariana Harwicz, Juan Gómez Bárcena, Bart Vonck (Spaanstalige poëzie)

muziek: Emma Wills (klassiek gitaar)

presentatie: Jeroen Zuallaert

interviews: Katelijne Meeusen

Boekhandel De Zondvloed verzorgt een stand met vertaald werk. En uiteraard zal het tijdens de pauze niet ontbreken aan Spaanse delicatessen.

Het Facebook-event vind je hier.