← Back

European Cartoon Award strijkt neer in Mechelen

De European Cartoon Award strijkt neer in Mechelen! De prijs werd in het leven geroepen door Studio Europa Maastricht en de European Press Prize in 2019, het jaar waarin The New York Times besloot helemaal te stoppen met het plaatsen van redactionele cartoons. De award beloont de moed en kwaliteit in het tekenen van spotprenten en moedigt het gesprek over Europa en Europese integratie aan. Bovendien bevragen cartoons oude ideeën, en introduceren er nieuwe.

De tentoonstelling is exclusief te zien in Mechelen, in de context van stadsfestival Construct Europe. Mechelen Feest is bijzonder dankbaar hiervoor de samenwerking te kunnen aangaan met de Mechelse bibliotheek Het Predikheren, die de cartoons tentoonstelt in haar Pandgang Zuid.

Construct Europe wil immers een stadsfestival zijn van en voor elke Mechelaar. Het idee is om Europa overal in onze stad te vieren, te bespreken en te leren kennen. Het Predikheren, de prachtige stadsbib, waar veel Mechelaars sowieso al naartoe komen, is de uitgelezen locatie. Dankzij de samenwerking met ons netwerk van enthousiaste Europaleerkrachten hopen we ook heel wat scholieren te bereiken met deze expo. Aan de hand van de cartoons kunnen scholen ook gemakkelijk in gesprek gaan over de actualiteit van het afgelopen jaar, in Europa én de wereld.

De expo zet de genomineerden en winnaars van 2023 in de kijker, en is voor iedereen gratis te bezoeken, van 6 februari tot en met 23 maart 2024, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Wil je als school toch graag buiten de openingsuren langskomen? Dat kan! Laat het weten via bibliotheek@mechelen.be

We openden de expo op 6 februari 2024 samen met de leerlingen van BA Pitzemburg. Het Nieuwsblad was erbij en schreef dit mooie verslag! RTV maakte bovendien deze schitterende reportage.